Lessen inplannen en annuleren. Overzichten van je lessen bekijken. Resultaten inzien. Transacties bekijken. Gegevens wijzigen. Informatie over je rijschool raadplegen.

Nee, je kunt er nog nét niet je rijbewijs mee halen. Maar wist je wel dat je bij je rijschool je lessen online kunt inplannen en annuleren, je transacties kunt bekijken, je gegevens kunt veranderen en de gegevens van je rijschool kunt raadplegen? Dankzij Rijlesplanner.nl, een onderdeel van de website van je rijschool, kun je dit zelf via internet in een handomdraai doen.

Inloggen op www.rijlesplanner.nl

Wanneer je wilt inloggen op Rijlesplanner.nl, moet je het e-mailbericht Inloggegevens Rijlesplanner.nl van je rijschool hebben ontvangen. Wanneer je dit bericht nog niet hebt ontvangen, kun je contact opnemen met je rijschool om het bericht alsnog te ontvangen. In het e-mailbericht staat het internetadres van Rijlesplanner.nl, je e-mailadres en je wachtwoord. Wanneer je het e-mailbericht hebt ontvangen, moet je de volgende stappen uitvoeren om in te loggen op Rijlesplanner.nl:

  1. Ga naar het internetadres dat in de e-mail staat (www.rijlesplanner.nl/naam van je rijschool).
  2. Vul in het formulier het e-mailadres in dat in het e-mailbericht staat die je hebt ontvangen.
  3. Vul in het formulier het wachtwoord in dat in het e-mailbericht staat die je hebt ontvangen.
  4. Klik hierna op de knop Login om in te loggen. Het venster Welkom verschijnt.
  5. Je krijgt dan meteen de algemene voorwaarden van de rijschool te zien en ook de eigen verklaring. Deze moet je online invullen.

Zodra je op www.rijlesplanner.nl bent ingelogd, zie je aan de bovenkant een menu met alle mogelijkheden. Op de volgende pagina’s tref je informatie over alle onderdelen.

Wachtwoord vergeten?

Wanneer je je wachtwoord bent vergeten, kan de rijschool deze opnieuw instellen.

Home

Dit is de welkomspagina van Rijlesplanner.nl. Vanaf deze pagina kun je doorklikken naar andere onderdelen.

Mijn rijschool

Bij Mijn rijschool tref je een overzicht aan van de adresgegevens van je rijschool. Wanneer je dus snel de adresgegevens van je rijschool nodig hebt, kun je hier de meest actuele gegevens vinden.

Persoonlijk Mijn gegevens

Via Mijn gegevens kun jij je eigen gegevens in de administratie van je rijschool inzien en wijzigen. Door je gegevens te wijzigen en te klikken op de Wijzigen knop aan de onderkant van de pagina, kun je je gegevens (waaronder je wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen) wijzigen.

Mijn transacties

Bij Mijn transacties zie je alle bedragen die je hebt betaald aan de rijschool en alle cursussen die je van de rijschool hebt afgenomen. Negatieve bedragen (zoals EUR -400,00) zijn producten die je hebt afgenomen, positieve bedragen (zoals EUR 400,00) zijn bedragen die je hebt betaald aan je rijschool of instructeur. Bij Saldo tref je een overzicht aan van je tegoed of schuld bij je rijschool.

Uitloggen

Door te klikken op Log uit word je afgemeld. Wanneer je bent uitgelogd, is het veilig je internetbrowser af te sluiten. Hierdoor voorkom je dat andere personen gebruik kunnen maken van Rijlesplanner.nl.

Praktijklessen plannen

Optioneel, afhankelijk van je rijschool.
Met het onderdeel Lessen plannen kun je online, zonder tussenkomst van je rij-instructeur, je lessen plannen.

  1. Kies bij Datum de dag waarop je een afspraak wilt plannen. Met de knoppen Dag <, Dag >, Week < en Week > kun je één dag of één week vooruit of achteruit gaan.
  2. Kies bij Instructeur de instructeur waarbij je een les wilt volgen. Wanneer je geen voorkeur hebt, kies je Geen voorkeur.
  3. Kies bij Cursus de cursus die je volgt. Als je slechts één cursus volgt, hoef je hier niks te kiezen.
  4. Kies bij Type het soort rijles dat je wilt volgen. Het is mogelijk dat je ook hier slechts uit één soort kunt kiezen.

Bij Reeds gepland zie je een overzicht van de lessen die je op deze dag hebt gepland. Je ziet alleen de lessen die voldoen aan de datum en de cursus die je aan de bovenkant van de pagina hebt geselecteerd. Door te klikken op Annuleer… en vervolgens te klikken op Ok, kun je de lessen annuleren. Afhankelijk van de instellingen van je rijschool kun je dit tot een aantal dagen voor aanvang van de les doen. Bij Vrije momenten kun je een les plannen. Kies een tijdstip waarop je les wilt volgen en klik op de knop Plannen!. Wanneer je vervolgens op Ok klikt, is je les gepland. Je ziet je afspraak verschijnen in het overzicht Reeds gepland. Afhankelijk van de instellingen van je rijschool kun je tot een aantal dagen voor aanvang van de les een afspraak maken.

Cursusoverzicht

Bij Cursusoverzicht zie je een overzicht van alle afspraken die je bij je rijschool hebt gemaakt. Achter sommige afspraken zie je mogelijk de knop Annuleren staan. Dit zijn afspraken die je kunt annuleren. Door te klikken op Annuleer… en vervolgens te klikken op Ok.