Waarom een intest?

Mensen ontwikkelen in hun leven een stijl van handelen die past bij hun persoonlijkheid. Die eigen stijl komt niet alleen tot uiting in de manier waarop zij activiteiten uitvoeren en probleemsituaties benaderen, maar ook in de wijze waarop zij leren. Het leren kan op verschillende manieren. Iedereen is geneigd een probleem of leertaak vanuit een bepaalde aanpak of strategie te lijf gaan. De één begint met iets te doen en gaat nadenken als iets niet lukt. Een ander begint met na te denken en gaat dan pas uitproberen. U kunt zich voorstellen wat er gebeurt in een samenwerking als deze twee personen samen een ingewikkeld elektronisch apparaat moeten installeren. De manier waarop iemand gewend is een leertaak of problemen aan te pakken, noemen we een leerstijl. Ieder mens is uniek. Zo bestaan er grote verschillen in intelligentie, persoonlijke eigenschappen en motorische aanleg.

Hoe verloopt een intest?

De instructeur komt voorrijden met de personenauto. De kandidaat stapt achter het stuur. Dan worden in het kort de handelingen verteld die hij/zij moet uitvoeren. Er wordt in het kort verteld om eventuele vaardigheden snel te constateren. Het kan natuurlijk nooit vlekkeloos uitgevoerd worden, maar dat hooft ook niet. Zo gaan we een uur door met de stof. Na dit uur kan de instructeur opmaken hoeveel lesuren jij nodig hebt. Dit is afhankelijk van verschillende factoren: je aanleg, motivatie, ervaring, verkeersinzicht en eventueel kennis van de verkeersregels etc. Na deze intest bespreekt de instructeur de mogelijkheden samen met jou en het aantal weken waarin jij de lessen wilt volgen (wil je superspoed opleiding van tien dagen dan moet je dit ruim van tevoren kenbaar maken)

Wanneer de intest?

Voor en intest moet de kandidaat tenminste 16,5 jaar of ouder zijn. Een intest kan je altijd doen, zowel als je individuele lessen volgt, als een spoedopleiding.